#generációk együttműködése

Kezdtünk beleunni a stresszbe, hogy vagy van eső, vagy nincs eső, aztán az élet mást hozott – így lett többgenerációs cég a Baki Agrocentrum
 

Kezdtünk beleunni a stresszbe, hogy vagy van eső, vagy nincs eső, aztán az élet mást hozott – így lett többgenerációs cég a Baki Agrocentrum

Sok polc, kevés áru, egy lelkes házaspár két kisgyerekkel a kocsmából kialakított bolt pultja mögött: épp harminc éve, 1994. január 17-én így indult a baki gazdabolt története. A mára 30 milliárdos forgalmúvá érő Baki Agrocentrum története azonban jóval előbb kezdődött, és a tulajok úgy tartják: ma már 60-80 évre előre megírták pár fejezetét.




A nagymama receptje, az ország leghíresebb pékje és a ballagásra kapott gyűrű: így nőtt nagyra egy szigetközi húsfeldolgozó
 

A nagymama receptje, az ország leghíresebb pékje és a ballagásra kapott gyűrű: így nőtt nagyra egy szigetközi húsfeldolgozó

Egy vállalkozás az nem csak arról szól, hogy pénzt csinálsz, egy vállalkozás arról is szól, hogy történeteket alkotsz – vallja dr. Kovács Péter darnózseli vállalkozó, aki annak idején szüleivel tette le a Darnó-Hús alapjait, és aki ma már fiaival és Nándor testvérével vezeti a céget. És nincs is híján a történeteknek a favágásra befogott haveroktól a családi jegygyűrűkből és nyakláncból vett mixerig.


„Száz éve Eger leghatékonyabb marketingese Gárdonyi Géza, viszont ma már ez nem elég
 

„Száz éve Eger leghatékonyabb marketingese Gárdonyi Géza, viszont ma már ez nem elég"

Ózdról, Ausztráliából és Olaszországból indultak el egy család tagjai, hogy aztán mind Egerben kössenek ki: a város első teljes egészében magánkézben működő szállodáját építették, bővítették és újítják meg több mint harminc éve folyamatosan. Miért jártak a Hotel Korona csodájára a nyitáskor, hogyan vészelték át a Covidot, hogyan segíti őket a mesterséges intelligencia, és mi vár a család negyedik generációjára? A generációk együttműködését bemutató sorozatunk második részében a Hotel Koronában jártunk.